Thursday, December 28, 2006

laps


[hercut cd cover]

I’m counting the days but I think I shouldn’t mind

I get so bored now the future’s defined

I’m counting the days under a pale candle light

Is it fading out? Am I losing my sight?

I’m on a train the noise from the machines is my only music

On a railway 300 miles an hour and I’m going nowhere

Colors they change

Seasons change outside

Numbers they change and I’m wasting my time

I’m counting the days and

I’m drawing a line with a start and an end

A start and an end

A shape so fine

Will you wait when I return?

Will you shine the light again?

Will you wait when I return?

Will you be there?

I need no sounds I need no words

Let me remain silent I need no sounds I need no words

I just want to know how the fuck it ends

[Laps – My Wet Calvin]

Friday, December 22, 2006

monika rides


[photo from myspace]

Πηγαίνοντας στο Gagarin χτες βράδυ μου πέρασε η σκέψη ότι δεν πάω καλά, καθημερινή, ψοφόκρυο, πρωινό ξύπνημα την άλλη μέρα στις εφτά παρά και εμείς να τρέχουμε στη Λιοσίων στις συναυλίες. Όταν φτάσαμε είχαν ξεκινήσει οι My Wet Calvin, δηλαδή ένα γιγαντιαίο ποντίκι και μια υπερμεγέθης φράουλα, μας χάρισαν και cdακι καινούργιο, με ξεχωριστό artwork όπως πάντα. Μου αρέσουν οι My Wet Calvin, όμως η αλήθεια είναι πως θα προτιμώ πάντα λίγο παραπάνω στους Relevant Box .

Λίγη ώρα αργότερα όταν ανέβηκε η Μόνικα στη σκηνή τα ξέχασα όλα, την κούραση που ήμουνα από το πρωί στους δρόμους , το βάρος της τσάντας που κουβαλούσα, τη φίλη δίπλα μου, τις τύψεις για τη γιορτή που είχα χάσει για να πάω στη συναυλία, άδειασε το κεφάλι μου. Πώς είναι όταν αρχίζεις να ερωτεύεσαι, νοιώθεις αυτό το μούδιασμα στο στομάχι που απλώνεται σε όλο σου το σώμα, ο κόσμος χάνεται και μένεις με ένα χαζό χαμόγελο; Κάπως έτσι ήμουνα όση ώρα τραγουδούσε, όταν την είχα δει στη Γιορτή της μουσικής είχα εντυπωσιαστεί αλλά χτες ήταν απίστευτη! Έχει φωνάρα, σκηνική παρουσία, συνθέσεις, ψυχή, το αξίζει το hype.

Τους Mary and the Boy δεν τους πρόλαβα, ήταν που πλησίαζε η ώρα δώδεκα και η άμαξα θα γινόταν κολοκύθα, ένας φίλος που πέτυχα στο Gagarin μου είπε ότι ή τους λατρεύεις ή τους μισείς, αυτός ανήκει στην πρώτη κατηγορία, εγώ δεν έχω μάθει ακόμα.

Tuesday, December 19, 2006

we are soldiers we have guns

"we are soldiers we have guns" are my Tuesday morning random discovery and from the few songs I've listened to I love them!! They are swedish, they are bittersweet sad, they've got soft, velvety female vocals, they bring to mind green fields and grey skies, they consist of Malin Dahlberg (also in Douglas heart, Laurel music) and Jocke Rosén. "we are soldiers we have guns will never be cool or cute, and it will never be ironic", they say in their website. More songs at myspace.

Wednesday, December 13, 2006

letter never sent [3]

Δε θυμάμαι ποια σταμάτησε πρώτη να γράφει εγώ ή εσύ – ίσως να έγινε αμοιβαία και ασυνείδητα, πάνε κάποια χρόνια και δε θυμάμαι πια. Σε ένα μεγάλο κουτί έχω φυλαγμένα τα παλιά γράμματα, μου ’ρχεται να τα ανοίξω τώρα, να θυμηθώ τι γράφαμε. Ατέλειωτες σελίδες, τα εσώψυχα μας τα καλοκαίρια και μετά τα χρόνια που ακολούθησαν όταν μετακόμισες.

Θυμάμαι καλά ένα πρωινό στην Ιπποκράτους με είχες βάλει να γράψω τη διεύθυνση του Γ. πάνω στο φάκελο, μέσα μια φωτοτυπία από το Άλφαμπετ Σίτυ «Σε αναζητούσα, σε έχασα, αλλά ποτέ δε σε βρήκα, έτσι είμαι ακόμα εδώ, σε περιμένω, περιμένω να αλλάξεις, περιμένω να μας φτάσει ο χρόνος, να μη χαθούμε για πάντα…». Του το έστειλες, όμως λίγους μήνες αργότερα σε αγκάλιαζα και δεν ήξερα τι να πω, στο δωμάτιο τα ρολά κατεβασμένα, δεν άντεχες το φως, ήσουν με αντικαταθλιπτικά, είδαμε και πάθαμε να σε συνεφέρουμε.

Ζήσαμε τόσα πολλά μαζί, μετά όταν χώρισαν οι δρόμοι μας πίστεψα ότι λίγα θα άλλαζαν. Τώρα μιλάμε στο τηλέφωνο και λέμε κοινοτυπίες, άλλαξες εσύ ή εγώ δεν ξέρω. Νόμιζα ότι θα ερχόσουν που και που στην Αθήνα και θα τρέχαμε όπως παλιά στα Εξάρχεια και στις συναυλίες, θα σου έδειχνα τα νέα μέρη και θα μου έλεγες τα νέα σου. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά όμως. Ήρθες μια φορά στα έξι χρόνια, ήσουνα με το φίλο σου, υπήρχαν αμήχανες σιωπές, ήσουνα καλά και χάρηκα, νοιώθω ήσυχη τώρα που ξέρω ότι υπάρχει αυτός στη ζωή σου να σε προσέχει, να σε κρατάει μακριά από τα χρωματιστά χαπάκια.

Δεν ήρθα ποτέ να σε δω μετά που έφυγες, το είχα υποσχεθεί το ξέρω, πήγα σε τόσα μέρη, σε σένα δεν ήρθα, να φταίει αυτό για τις σιωπές άραγε; Θέλω να σου γράψω cd και δεν ξέρω καν ποιο είναι το τελευταίο καινούργιο συγκρότημα που σου άρεσε. Εμείς που κάποτε δεν χρειαζόμασταν λέξεις για να συνεννοηθούμε. Το πιστεύεις; Όχι μην απαντήσεις, έτσι και αλλιώς δε θα σου στείλω ποτέ αυτό το γράμμα, δε θα το διαβάσεις ποτέ. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μου λείπεις γαμώτο.

Tuesday, December 12, 2006

zoe and b.



painting by zoe zillion and b. at deste foundation (anathema exhibition until 2o/01/07)

Wednesday, December 06, 2006

naked as we came


She says "wake up it's no use pretending"
I'll keep stealing, breathing her
Birds are leaving over autumn's ending
One of us will die inside these arms

Eyes wide open
Naked as we came
One will spread our
Ashes 'round the yard

She says "if I leave before you darling
Don't you waste me in the ground"
I lay smiling like our sleeping children
One of us will die inside these arms

Eyes wide open
Naked as we came
One will spread our
Ashes 'round the yard

[it took me a while to discover iron and wine, shame on me! and this song is so morbid and yet so beautiful..]

Monday, December 04, 2006

I predict a riot - "2"


Πήγα με μικρή επιφύλαξη στους Kaiser Chiefs το Σάββατο κυρίως λόγω του απίστευτου hype που τους περιβάλλει. Και ήταν σούπερ! Τόση ενέργεια, κοπάνημα, στρίμωγμα, ουρλιαχτά χαράς, χοροπηδητό είχα καιρό να ζήσω, μου θύμισε κάτι συναυλίες Τρύπες το 95 που φεύγαμε δαρμένοι από το ξύλο αλλά απόλυτα ευτυχισμένοι. Κράτησε μόνο 60 λεπτά αλλά ήταν ψιλοαναμενόμενο, έπαιξαν σχεδόν όλο το ‘Employment’ και κάποια καινούργια, όλα τα λεφτά ήταν ο Ricky Wilson, απίστευτος frontman, επικοινωνιακός και καραγκιοζάκος, τυπική αγγλόφατσα, έκανε μέχρι και stage diving, μια ώρα κοπανιότανε ασταμάτητα οδηγώντας το πλήθος από 16χρονα πιτσιρίκια στην αλλοφροσύνη. Για τους Matisse που άνοιξαν τη συναυλία λέω να μη σχολιάσω γιατί θα γίνω πολύ κακιά. Απλά να σκεφτούν λίγο το ‘η σιωπή είναι χρυσός’ ή ότι απλά καμιά φορά είναι καλύτερα να μασάς (ή έστω τραγουδάς) παρά να μιλάς.



Κυριακή βράδυ, στο Παλλάς για το 2 του Παπαϊωάννου, ψάχνω να βρω λέξεις για να περιγράψω αυτό που παρακολούθησα. Είμαι άσχετη από χοροθέατρα, είχα δει παλιότερα όμως άλλη παράσταση της Ομάδας Εδάφους και δεν ήμουνα εντελώς απροετοίμαστη. Στην αρχή προσπαθούσα να βρω τα κρυμμένα νοήματα και να δώσω λογική υπόσταση στις εικόνες, λίγο αργότερα, όταν μπήκε η μουσική του Κωνσταντίνου Β. απλά αφέθηκα. Όλα φάνταζαν λίγο μαγικά, κάποιες φορές σχεδόν ταχυδακτυλουργικά, προσπαθούσα να ανακαλύψω τα κρυμμένα τρικ, ειδικά στις σκηνές που οι κινήσεις των χορευτών ήταν σαν σε slow motion πάνω στα ηχοτοπία του Κ.Β. Απίστευτη κίνηση, φωτισμός, σκηνικά και σούπερ η μουσική. Μελαγχολία και μοναξιά, σάτιρα και κυνισμός, ελπίδα και χαμόγελα, όλα μαζί να εναλλάσσονται. Μπορεί το 1 να γίνει 2;