Sunday, December 09, 2007

carrot

φωτο από εδώ
Έφτιαξα το καροτ κέικ ξανά και πέτυχε οπότε δεν είχα την τύχη του πρωτάρη. Στα πλαίσια του κάνω οτιδήποτε άλλο παρά να αντιμετωπίσω το deadline της εργασίας για το μεταπτυχιακό κάθομαι και αδειάζω την ντουλάπα και την ξαναφτιάχνω από την αρχή, ψήνω κάροτ κέικ και στο ενδιάμεσο κοιτάζω την λευκή σελίδα στο word. Μα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να γράψω υποθετικό σενάριο για ένα video game που θα έχει και εκπαιδευτική αξία; Αφού δεν είμαι της τελευταίας στιγμής γιατί έχω κολλήσει έτσι τώρα; Επειδή το κέικ εξαφανίστηκε ξανά πριν σκεφτώ να βγάλω φωτογραφία έκλεψα μια από το flckr που του μοιάζει. Και ένα τραγουδάκι από τους Math and Physics Club που ήταν το σάουντρακ αυτή τη φορά, ακούω το cd στο repeat, the sort of indiepop to die for!

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι μπλε
1½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια τριμμένο καρότο (στο χοντρό)
4 αυγά
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
2 κγ μπέικιν
2 κγ σόδα
½ κγ αλάτι
2 κγ κανέλα

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα 1½ ώρα στους 170 C στο πάνω κάτω.

Για το γλάσσο:
2 κ σούπας βούτυρο
1 φιλαδέλφεια μεγάλο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
χυμό μισού λεμονιού

Χτυπάμε τα υλικά για το γλάσσο στο μπλέντερ και αφού έχει κρυώσει εντελώς το κέικ το στρώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Το γλάσσο είναι καταστροφή τρώγεται και με το κουταλάκι, χιλιάδες θερμίδες αλλά δε βαριέσαι αργεί ακόμα το καλοκαίρι :P

7 Comments:

Blogger Xilaren said...

μπλε αλεύρι!;;!! και πώς βγαίνει τόσο καφέ το αποτέλεσμα; :Ρ

όντας της τελευταίας στιγμής myself λέω χαλάρωσε, η αδρεναλίνη του επικείμενου deadline έχει γεννήσει τις καταπληκτικότερες ιδέες!

:)

December 10, 2007 3:22 am  
Blogger on_a_sunbeam said...

χαχ, μπλε αλεύρι από το στρουμφοχωριό :) χαζογελάω μόνη μου που το σκέφτομαι!

άσε η έμπνευση ήρθε τελικά, ποιος κάθεται να τα γράψει τώρα είναι το θέμα, ουφ ουφ..

December 10, 2007 2:01 pm  
Blogger Xilaren said...

mi mou peis pws molis eides to commentmou empneustikes??? ti les twra? exw ginei 8aumatourgi! :P

December 10, 2007 5:49 pm  
Anonymous Anonymous said...

Μπορείτε να βάλετε θέμα την αναδάσωση της Πάρνηθας. Να φυτευθούν όσα ποιο πολλά δέντρα γίνεται πρωτού λήξει η αντίστροφη μέτρηση (καταστροφή περιβάλλοντος). Στην επόμενη πίστα η Αρκαδία και μετά η Μεσσηνία. Τελική πίστα ο Αμαζόνιος. Στο μεταξύ οι κακοί δυσχεραίνουν το έργο σου ξαναβάζοντας φωτιά. Random στοιχείο ο άνεμος. Σε ένα ενδιάμεσο bonus level 30 δευτερολέπτων πιλοτάρεις Canadair. Όταν περνάς μια πίστα, σε συγχαίρουν οι κάτοικοι και τα παιδιά αγκαλιάζονται. Εύχομαι να το μηδενίσετε!

December 11, 2007 12:12 am  
Blogger on_a_sunbeam said...

η αλήθεια είναι ότι δεν εμπνεύστηκα τόσο από το comment σου όσο από το deadline που πλησιάζει απειλητικά!!! :P αλλά είναι παρηγορητικό να ξέρεις ότι και άλλοι τα αφήνουν για τελευταία στιγμή :)

toupia, πολύ καλή ιδέα! δεν κολλάει βέβαια με το δικό μου αντικείμενο και project αλλά για φαντάσου το στο μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής, σούπερ!!

December 11, 2007 2:30 pm  
Blogger silent stelios said...

Μμμ, τρελαίνομαι για carrot cake, ειδικά αυτό με το ασπρο πανω-πανω.
Το κείκ (το μαγαζι) το εχω ρημάξει! Δεν νομίζω οτι θα μπορούσα να πετύχω τη συνταγη άλλωστε.
Good luck with that deadline!

December 12, 2007 2:27 pm  
Blogger on_a_sunbeam said...

Δεν έχω δοκιμάσει αυτό του κέικ (μαγαζιού) αλλά αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και βγαίνει τέλειο! Αν έχεις τα σύνεργα give it a try και θα πετύχει σίγουρα :)
Μόνο λάτζα έχει μπόλικη μετα!!!

December 13, 2007 3:02 pm  

Post a Comment

<< Home