Wednesday, March 28, 2007

29



Έγινα 29 λοιπόν, κάποιος μου είπε ότι μπήκα στα 30 αντί ότι έκλεισα τα 29 και ακούστηκε τόσο διαφορετικό! Θυμάμαι όταν ήμασταν μικροί, ακούγαμε στις ειδήσεις για τον 30χρονο τάδε και μας φαινόταν τόοοσο μεγάλος. Δεν ξέρω που πάει ο χρόνος που περνάει, είναι οι μέρες που φεύγουν άσκοπα χωρίς να αφήνουν ίχνος πίσω τους, μουντές, άχρωμες, αδιάφορες, είναι εκείνες που θέλεις να ξεχάσεις για πάντα, να τις καταχωνιάσεις σε ένα κουτί παπουτσιών στο βάθος της ντουλάπας, να το ανοίξεις χρόνια μετά όταν η νοσταλγία θα έχει κάνει το θαύμα της και όλα θα μοιάζουν κάπως πιο συμπαθητικά. Και είναι και οι στιγμές που θέλεις να σταματήσει ο χρόνος για πάντα, που μπορείς να πεθάνεις επιτόπου από ευτυχία και να μη σε νοιάζει τίποτα, οι καλύτερες μέρες. «Οι καλύτερες μέρες είπες είναι κοντά, οι καλύτερα μέρες έρχονται κρυφά…» που έλεγε εκείνο το παλιό τραγούδι των Ονειροπαγίδα.

Έγινα 29 και ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι έχω βρει τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, έφτιαχνα τα γλυκά, τούρτα σοκολάτα με φράουλες και τσιζκέικ βατόμουρο, χτυπούσα τη σαντιγί, καβούρδιζα τα αμύγδαλα, έστρωνα τις κρέμες και τις μαρμελάδες με σάουντρακ decemberists και ελληνικά indiepop και σκεφτόμουνα πως μάλλον μια ζωή δεν είναι αρκετή για να προλάβω να κάνω και να δω όλα όσα θέλω και πως καθόλου δεν καταλαβαίνω τους ανθρώπους που βαριούνται. Σε μια άλλη παράλληλη ζωή θα μάθαινα ζαχαροπλαστική και θα έφτιαχνα ένα γλυκούλικο, πολύχρωμο εργαστήρι. Θα ξυπνούσα κάθε πρωί και θα δοκίμαζα μια άλλη συνταγή, ανάλογα με τη διάθεση μου, θα έβαζα ένα cd να παίζει και θα πειραματιζόμουνα με τις γεύσεις και τα υλικά. Έσβησα τα κεράκια όμως και ξέχασα να το ευχηθώ, του χρόνου τώρα ξανά : P

11 Comments:

Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Μια χαρά βλέπω την κρατάς την τούρτα - δεν έχεις πρόβλημα;) Χρόνια πολλά;)

March 28, 2007 2:21 pm  
Blogger Broutzos said...

Happy Birthday!!!

Life is beautiful when you're 30, as much as when you were 20.

I wonder what happens when you're 40 though.

March 28, 2007 4:49 pm  
Blogger Dimitra Daisy said...

Happy Birthday Sunbeam!

You can wish on a star, perhaps. Or a dandelion. I'm sure it will count.

March 28, 2007 9:30 pm  
Blogger on_a_sunbeam said...

thanks! na 'ste kala : )

March 29, 2007 6:13 pm  
Blogger CD said...

happy b-day estw kai kathusterimena.
fili

March 31, 2007 10:53 am  
Blogger WinterAcademy said...

εμενα που μου φερανε τουρτα με δυο κερακια '2' και '9' ενω ειμαι [λιγο όμως οκ?] μεγαλύτερος? τα καθήκια!
αντε χρονια πολλα & join the club

April 01, 2007 7:14 pm  
Blogger on_a_sunbeam said...

ευχαριστώ, ευχαριστώ :)

εγώ λέω του χρόνου να κλείσω πάλι τα 29 ή να αρχίσω να κόβω τίποτα, σιγά που θα το προσέξει κανείς, το 3 μπροστά κάτι μου κάνει, οπότε μια χαρά βρίσκω τα κεράκια σου!

April 02, 2007 11:51 am  
Blogger Xilaren said...

:-)


(talking abt taking my time! omws twra to eida kai den antista8ika. giati exoume gene8lia sxedon mazi. kai exoume kai tin idia ilikia. kai oute egw kserw ti 8elw na ginw otan megalwsw.... :( toulaxiston esy ksereis apo glyka!)

na eisai kala!

May 14, 2007 2:48 pm  
Blogger on_a_sunbeam said...

oo, sxedon didymh loipon?? les na einai zwdiako 'h ordinary crisis twn 29 pou pernane oloi? we'll wait and see I guess, and hope for the best :)

May 16, 2007 9:42 am  
Blogger efpalinos said...

θυμάμαι χαρακτηριστικά τη κρίση του '29! Όμως που να δείς και τη κρίση των 30(και κάτι) και ξαφνικά να ανακαλύπτεις πως ζεις σε λάθος ήπειρο.. :-P

June 01, 2007 9:52 am  
Blogger on_a_sunbeam said...

τη φρίκη του 'ζω σε λάθος χώρα' την περνάω συχνά, το 'λάθος ήπειρος' ακούγεται ακόμα χειρότερο όμως!!!

June 03, 2007 7:18 pm  

Post a Comment

<< Home